- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže vařená bílá průměr | 900 |
Eidam 30 % průměr | 260 |
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 550 |
Cibule | 230 |
Kečup | 140 |
Smetana zakysaná 15 % tuku průměr | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Dochucovadla:
chilli, tymián, paprika sladká, kurkuma, zázvor, sůl
Energetická hodnota celkem: 15234 kJ
Bílkoviny (g): 230,
Tuky (g): 155,
Sacharidy (g): 321,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 63,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 2539 kJ
Bílkoviny (g): 38.3, Tuky (g): 25.8, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 13.2, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme zázvorem a tymiánem. Cibuli nakrájíme na drobno. Do kečupu přidáme koření: 2g zázvoru, 2g kurkumy, 2g sladké papriky, 2 g tymiánu, chilli dle chuti a promícháme. Na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí, přidáme maso a také restujeme- až se zatáhne, přidáme kečup s kořením a zarestujeme, pak přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme asi 5 minut probublávat. Nakonec posypeme na hrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme pokličkou a necháme prohřát do rozpuštění sýra. Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.