- Autor: MiryJamT
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Parmazán Gran Moravia | 30 |
Jogurt bílý polotučný 3 % tuku průměr | 150 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko polotučné průměr | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Rajčata v plechovce - krájená | 400 |
Lilek | 180 |
Brambory zimní | 500 |
Kuřecí prsa | 400 |
Cibule | 90 |
Dochucovadla:
sůl, směs koření na musaku (muškátový oříšek, oregano, bazalka, tymián, černý pepř)
Energetická hodnota celkem: 6129 kJ
Bílkoviny (g): 137,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2043 kJ
Bílkoviny (g): 45.7, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 48, SAFA (g): 5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Llilek nakrájíme na kolečka, posolíme, po chvíli osušíme ubrouskem a grilujeme bez tuku. Omažíme cibulku na půlce oleje, přidáme osolená, na malé kousíčky nakrájená kuřecí prsa (nebo namletá) a osmažíme. Přidáme plechovku rajčat, koření a podusíme. V jiné misce našleháme vejce, přidáme mléko, mouku, jogurt, sýr, sůl a koření. Zapékací misku vymažeme druhou půlkou oleje a vrstvíme: - polovina brambor - masová směs - grilovaný lilek - druhá polovina brambor - jogurtová směs Zapečeme v předehřáté troubě, cca 180°C, do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.