- Autor: sona1959
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 700 |
Bujón suchý stav | 5 |
Voda | 400 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Cibule | 20 |
Máslo | 10 |
Houby čerstvé průměr | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, bujon
Energetická hodnota celkem: 2254 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 376 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 9.3, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6.7, Vláknina (g): 4.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme pokrájené čerstvé houby (nebo namočené sušené). Chvíli podusíme. Zalijeme vodou a doplníme moukou rozmíchanou v části studené vody. Ihned důkladně promícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme kmín, sůl, pepř a necháme povařit. Přidáme mléko, ev. bujon a máslo na dochucení. Příloha: houskový knedlík, plátek hovězího z polévky nebo jen rýži.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.