- Autor: vlastovka
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Fazole | 100 |
Paprika zelená | 160 |
Šunka dušená strojová | 150 |
Cibule | 150 |
Rajčatová štáva | 500 |
Polenta | 30 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Energetická hodnota celkem: 4271 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 31,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1424 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 40.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Fazole si den předem namočíme. Můžeme klidně i 2 dny, když si vzpomeneme. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a dužinu nasekáme nadrobno. Vývar ohřejeme, aby byl horký. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, česnek nakrájíme na plátky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme česnek a ihned mleté maso nebo nahradíme šunkou. Společně vše restujeme, dokud se maso nerozpadne na drobné kousky. Pak přidáme fazole s rajčaty, krátce osmahneme a zalijeme částí vývaru. Podle chuti osolíme a okořeníme pepřem a chilli kořením. Směs přikryjeme poklicí a za občasného míchání a podlévání dusíme, dokud nejsou fazole měkké. Zatím si očistíme chilli papričku s paprikou a nasekáme je najemno. Když jsou fazole měkké, přidáme sekané papriky a krátce podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadované konzistence nebo zahustíme kukuřičnou moukou rozmíchanou ve vodě. Chilli con carne Mexico podáváme s rýží nebo chlebem. Podle chuti můžeme přidat i kukuřici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.