- Autor: martik79
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové maso ve vlastní šťávě | 300 |
Zelí čínské | 800 |
Žampiony | 100 |
Mozzarella 45 % | 125 |
Smetana ke šlehání 33 % tuku průměr | 125 |
Česnek | 5 |
Cibule | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Dochucovadla:
sůl,pepř
Energetická hodnota celkem: 7511 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 152,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 81,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 10
Energetická hodnota na 1 porci: 1252 kJ
Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 25.3, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 13.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Zelí pokrájím na čtvrtiny, vařím cca 6 minut ve slané vodě. Nechám okapat. Mezitím opeču cibuli na kostičky, přidám maso na kostky, osolím a opepřím. Chvíli smažím , pak přiklopím, když se trochu maso vydusím přidám žampiony, znovu opeču a dusím dokud není maso měkké. Dochutím. Do zapékací misky, dám povařené zelí, na to rozdělím směs s masem a žampiony, pokladu mozzarellou a zaliju mírně osolenou smetanou s česnekem. Zapékám dokud sýr není zlatý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.