- Autor: AllyD
- Doba přípravy (min.): 240
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Droždí | 30 |
Cukr průměr | 60 |
Mléko plnotučné průměr | 225 |
Sádlo vepřové škvařené | 60 |
Vejce celá průměr | 80 |
Energetická hodnota celkem: 11794 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 80,
Sacharidy (g): 438,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 40,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z droždí, trochy vlažného mléka, cukru a lžíce mouky připravíme kvásek. Do mísy si dáme mouku, sůl, cukr, přidáme vlažné mléko, rozpuštěné sádlo a v mléce rozkvedlané vejce. Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těst, které necháme vykynout. Těsto rozdělíme na 3 díly, každý díl vyválíme na placku o síle 4 mm, placku rozkrojíme na 4 díly (trojúhelníky) a od širší strany začneme motat rohlíky. Dáme na plech a necháme dalších cca 45 minut. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby, pečeme na 160°C asi 16 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.