- Autor: MiryJamT
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí | 150 |
Máslo čerstvé | 10 |
Cibule | 50 |
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, můžou se přidat sušený brusinky, švestky nebo mandle, fantazii se meze nekladou
Energetická hodnota celkem: 1320 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 132 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 0.9, SAFA (g): 1, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 0.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na másle osmažíme cibulku, přidáme játra a dusíme, dokud se ze směsi nevydusí voda. Necháme vystydnout, rozmixujeme i s mlékem. To přidáváme postupně, dokud nedocílíme požadované hustoty. Osolíme a opepříme. Nakonec můžeme přidat sušené ovoce nebo ořechy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Bozulko - ta je tak dobrá, že s trvanlivostí, bych si hlavu nedělala :-).