- Autor: gwador
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 1000 |
Rýže jasmínová (v suchém stavu) | 250 |
Jablka | 700 |
Vejce celá průměr | 55 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Dochucovadla:
skořice, vanilkový cukr
Energetická hodnota celkem: 7671 kJ
Bílkoviny (g): 57,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 344,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 132,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1279 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 57.3, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Mléko zvlažíme, přidáme rýži. Vaříme do změknutí rýže, až vznikne nákyp. Vymažeme máslem pekáček, nalijeme polovinu nákypu, dáme nastrouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a překryjeme druhou polovinou nákypu. Dáme zapéct do trouby, když začne rýže tvořit krustu přelijeme rozšlehaným vejcem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.