- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 9.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 1500 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 7000 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 107,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 72,
Cukry (g): 111,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 778 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 11.9, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 8, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Vše důkladně promícháme metličkou a necháme v chladnu 3 dny odkapat přes plátno. Pak rovnou podáváme. Můžeme dochutit šunkou, bylinkami nebo česnekem. Bez příchutí chutná podobně jako kupovaná Lučina. Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem a zeleninou, česneková verze je výborná s pečeným bramborem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.