- Autor: erusnakova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pribináček | 125 |
Mascarpone | 200 |
Máslo pomazánkové průměr | 200 |
Vejce celá průměr | 180 |
Piškoty cukrářské | 100 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 10342 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 190,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 120,
Cukry (g): 86,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1293 kJ
Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 15, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Uvarime silne espresso. Zloutky oddelime od bilku. K zloutkum pridame 1 sacek vanilkoveho cukru, zamichame a nechame rozpustit. Bilky vyslehame do snehu. Se zloutky smichame mascarpone, pomazankove maslo a smetanoveho pribinacka, zamichame do hladka (neslehame). Po troskach vmichame snih z bilku. Piskoty namocene v espresu vyskladame na dno formy, pridame vrstvu kremu, dlasi vrstva opet piskoty namocene v espressu. Posledni vrstva musi byt vzdy krem. Rozetreme do hladka a zasypeme kakaem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.