- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 130 |
Vepřové mleté průměr | 560 |
Paprika červená | 523 |
Rajský protlak | 200 |
Olej palmojádrový, kokosový | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1120 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Vločky ovesné | 120 |
Dochucovadla:
sůl, ocet, cukr, skořice, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 11765 kJ
Bílkoviny (g): 133,
Tuky (g): 154,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 104,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1471 kJ
Bílkoviny (g): 16.6, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 9.3, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
na oleji osmahněte 2/3 nakrájené cibulky, pak přidejte skořici, bobkový list a nové koření, zarestujte protlak s cukrem, podlejte vodou a nechat svařit. Mezitím zamíchejte zbylou třetinu cibule a vršky od paprik nakrájené na drobno do mletého masa, okořeňte dle chuti, přidejte jedno vajíčko, mléko, promíchejte a vmíchejte ovesné vločky, směsí naplňte papriky, - nakopeček, vložte do omáčky a pečte minimálně 30 minut
Komentáře je možné psát až po přihlášení.