- Autor: evatka
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej palmojádrový, kokosový | 200 |
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 250 |
Mouka špaldová celozrnná | 300 |
Jablka | 200 |
Mrkev | 300 |
Dochucovadla:
3/4 lžičky jedlé sody, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 1,5 lžičky skořice, 1,5 lzicky vanilkoveho extraktu nebo 1 sacek vanil. cukru, 1/2 lzicky soli, 1 lzice makovych seminek
Energetická hodnota celkem: 18472 kJ
Bílkoviny (g): 63,
Tuky (g): 223,
Sacharidy (g): 530,
SAFA (g): 177,
Cukry (g): 289,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1539 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 18.6, Sacharidy (g): 44.2, SAFA (g): 14.8, Cukry (g): 24.1, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
1. Troubu predehrejte na 180, formu na mufiny vymazte maslem. V jedne velke mise smichejte vsechny suche suroviny: prosatou mouku, cukr, mak, sodu, prasek do peciva, skorice a sul. 2. V druhe mise dobre uslehejte vejce s olejem a vanil. extraktem (pokud vanil. cukr pridejte ho k suchym surovinam).Pak k vajecne smesi pridejte jablko a mrkev. Promichejte. 3. Obsah obou mis smichejte dohromady a ihned vlijte do muffinove formy. Pecte cca 30 min. nebo dokud zkusebni paratko zapichnute do testa neni zcela suche.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.