- Autor: jankakk
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 660 |
Olej palmojádrový, kokosový | 60 |
Cuketa | 50 |
Česnek | 20 |
Mrkev | 200 |
Paprika červená | 200 |
Celer bulva | 100 |
Brokolice | 400 |
Zázvor | 30 |
Cibulka jarní | 50 |
Cibule | 50 |
Rajčata konzervovaná | 500 |
Víno bílé suché | 200 |
Špenátové listy mražené | 100 |
Dochucovadla:
zázvor 3 cm kořene, 5 stroužků česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koriandru, chilli paprička, sůl, pepř.
Energetická hodnota celkem: 8625 kJ
Bílkoviny (g): 162,
Tuky (g): 93,
Sacharidy (g): 129,
SAFA (g): 66,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 45,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1438 kJ
Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Ve wooku na polovině oleje orestujeme 5 stroužků česneku s nastrouhaným zázvorem, poté restujeme na kousky nakrájené maso. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme zbývající olej, koření a postupně restujeme všechnu zeleninu. Až je zelenina opečená, přidáme zpět maso, zalijeme 2 dcl vína a přidáme 500 g loupaných rajčat. Podlejeme podle potřeby vodou a dusíme 2 hodiny. Na závěr dochutíme pepřem a solí a posypeme čerstnou petrželovou natí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.