- Autor: levissima
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kukuřice mražená | 50 |
Eidam 30% | 30 |
Česnek | 5 |
Mouka pšeničná bílá | 25 |
Jihočeské AB | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Brambory zimní | 100 |
Mrkev mladá mražená | 100 |
Květák mražený | 100 |
Kapusta mražená | 100 |
Hrášek mražený | 50 |
Brokolice mražená | 100 |
Dochucovadla:
koření na salát - sušená zelenina bez soli
Energetická hodnota celkem: 2843 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 83,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zeleninu dáme do zapékací misky a dáme do trouby rozehřát. Z másla, mouky a mléka vytvoříme bešamelovou omáčku, do které přidáme koření a česnek. Když je zelenina prohřátá a hlavně brambory měkké, zalijeme vše bešamelovou omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.