- Autor: tytyna
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 100 |
Žampiony | 500 |
Smetana na vaření 12% | 400 |
Citronová šťáva | 50 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, pažitka, petržel.
Energetická hodnota celkem: 2965 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 593 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 9.6, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Orestovat cibulku, přidat pokrájené žampiony a nechat chvíli podusit. Pak podlít smetanou na vaření, přidat šťávu z půlky citronu, pažitku, petržel a dle chuti přisolit a opepřit. Podáváme s buď jen s bagetou nebo např. s kuskusem, rýží či těstovinami.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.