- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 6 |
Vepřová kýta | 300 |
Paprika bílá | 158 |
Rajčata | 318 |
Cibule | 135 |
Dochucovadla:
červená paprika, sůl nebo podravka
Energetická hodnota celkem: 2636 kJ
Bílkoviny (g): 66,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1318 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Nejprve si nakrájíme cibulku na kostičky, pak maso na kostky a pak rajčata a papriku. Do hrnce nebo na pánev dáme olej (v originálním receptu mé babičky je sádlo) a na něm smažíme cibulku. Já jsem použila minimální množství oleje, ale chce to opravdu hlídat aby se nepřipekla. Pak přidáme maso a když se zatáhne tak červenou mletou papriku - může být i pálivá. Osolíme a přidáme rajčata a zelenou (bílou) papriku. Pokud chcete, lze přidat i chilli papričku. Dusíme ve vlastní šťávě do měkka. Můžeme malinko podlít. Na dochucení lze použít podravku. Část masa můžeme nahradit masem sojovým nebo šmakounem. Jako přílohu můžeme volit těstoviny, rýži, halušky a nebo stačí celozrnný chléb.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.