- Autor: yanek
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ovesné vločky jemné | 200 |
Mouka žitná celozrnná | 300 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Podmáslí kysané 0,5 % tuku | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 5 |
Droždí | 30 |
Dochucovadla:
celaskon, cukr, sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 7419 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 332,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 65,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 742 kJ
Bílkoviny (g): 7.1, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 33.2, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Do pekárny na chléb dáme 250 ml vody, 50 ml podmáslí, 2 lžičky soli, 1 tableta celaskonu, 1 lžička mletého kmínu, 300 gramů žitné mouky, 200 gramů ovesných vloček, 1 lžička cukru, 30 gramů droždí. V pekárně na chléb nastavíme program "klasik"
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.