- Autor: msprenge
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Hera | 120 |
Ocet | 10 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Jablka | 600 |
Citronová šťáva | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 20 |
Dochucovadla:
skořice, sůl
Energetická hodnota celkem: 8845 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 89,
Sacharidy (g): 294,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 92,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1474 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 49, SAFA (g): 7, Cukry (g): 15.3, Vláknina (g): 5.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Jablka nakrájíme, promícháme s citronovou šťávou, podlijeme vodou, posypeme cukrem a skořicí a dusíme. Přilijeme pudink rozmíchaný ve 200 ml vody a povaříme do zhoustnutí. V míse rozdrobíme tuk s moukou a špetkou soli, přilijeme studenou vodu a zpracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě části. Z první vyválíme plát, který přeneseme do formy a poklademe náplní, z druhé nařežeme proužky na mřížku. Pečeme asi 40 min. dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.