- Autor: jastr17
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 40 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Niva 50% | 160 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 600 |
Energetická hodnota celkem: 5212 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 87,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 58,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1042 kJ
Bílkoviny (g): 11.2, Tuky (g): 17.4, Sacharidy (g): 11.8, SAFA (g): 11.6, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
600 ml mléka 40 g hladké mouky, raději méně 120 g nivy 40 g másla sůl, pažitka V 1/3 mléka rozšleháme mouku, 2/3 mléka přivedeme k varu. Mléko s moukou přilijeme a za stálého míchání povaříme. Rozdrobíme do toho nivu a necháme ji rozpustit, přidáme máslo a stále mícháme. Podáváme k těstovinám nebo pečeným bramborům. Zdobíme pažitkou.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.