- Autor: ivacamp
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso na sekanou | 1000 |
Cibule | 110 |
Česnek | 20 |
Mrkev | 110 |
Paprika červená | 100 |
Vejce celá průměr | 55 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, bylinky dle chuti (pažitka, libeček,...) , mletá paprika, sušená majoránka.
Energetická hodnota celkem: 14980 kJ
Bílkoviny (g): 172,
Tuky (g): 307,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 137,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1873 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 38.4, Sacharidy (g): 3.8, SAFA (g): 17.1, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na malé kousky, smícháme s masem, vejcem, kořením a chvilku necháme odležet. Tvoříme placičky, které obalujeme v hrašce (místo hladké mouky). Nebo úplně vynecháme. Pečeme v troubě na pečícím papíru cca 30 minut. Hraška 100g: 348 kcal, 17,5g bílkovin, 3,5g tuku, 61,8 sacharidy.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.