- Autor: mirkamirka
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 500 |
Pivo světlé 10° | 250 |
Jablka | 800 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Hera | 250 |
Energetická hodnota celkem: 18055 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 185,
Sacharidy (g): 592,
SAFA (g): 88,
Cukry (g): 192,
Vláknina (g): 56,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 903 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 29.6, SAFA (g): 4.4, Cukry (g): 9.6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nastrouháme celou HERU, smícháme s 250ml piva, 500g hladké mouky, trochu soli, popř. 1 vejce. Rozdělíme na 3 nebo 4 díly a vyvalujeme placku na závin, Plním nakrájenými jablky s cukrem a skořicí. 1 porce má cca 100g. Do původního receptu přidávám místo části mouky špadlovou nebo pohankové vločky. Není to zrovna dietní, ale občas ...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.