- Autor: vendulacudkova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Jablka | 150 |
Krupička dětská | 100 |
Vejce celá průměr | 13 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Dochucovadla:
vanilk. cukr, skořice
Energetická hodnota celkem: 3734 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 156,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 78,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 311 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.9, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tvaroh smícháme s vejcem, solí, vanilk. cukrem a krupičkou. Vypracujeme těsto a necháme jej trochu uležet Mezitím omyjem jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Ty smícháme se skořicí a třtinovým cukrem a podusíme v trošce vody doměkka. Vytvarujem z těsta kuličky a vaříme je ve vroucí vodě dokud nevyplavou ai 3 minuty. Na hotové knedlíčky dáme jablíčka.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.