- Autor: hakykralova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 200 |
Měkký tvaroh (Olma) | 300 |
Máslo čerstvé | 20 |
Vejce celá průměr | 165 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 100 |
Lískové ořechy | 60 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Energetická hodnota celkem: 9082 kJ
Bílkoviny (g): 105,
Tuky (g): 73,
Sacharidy (g): 264,
SAFA (g): 23,
Cukry (g): 115,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 757 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 9.6, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ušleháme sníh(bílky+trocha cukru), poté přidáme žloutky. V druhé míse utřeme tvaroh s trochou mléka, přidáme mouku a 2 vanilkové cukry a rozpuštěné máslo a zbytek cukru, který jsme nedali do sněhu. Hotový sníh a směs smícháme. Lískové ořechy umixujeme (nebo nakrájíme na drobno) a přimícháme. Při 190° pečeme přibližně 20 minut. Dokud nejsou vrchy do zlatova upečené. (Těsto vyšlo na 12 muffinů, ale každá forma je jiná)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.