- Autor: Berysvob
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 2000 |
Máslo čerstvé | 15 |
Kuřecí prsa bez kůže | 850 |
Smetana ke šlehání 31% | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, česnekové vločky
Energetická hodnota celkem: 16970 kJ
Bílkoviny (g): 246,
Tuky (g): 176,
Sacharidy (g): 375,
SAFA (g): 117,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2121 kJ
Bílkoviny (g): 30.8, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 46.9, SAFA (g): 14.6, Cukry (g): 3.6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, rozložíme do pekáče, osolíme, opepříme. Poklademe kuřecími řízky a celé zalijeme šlehačkou nebo smetanou. Dáme do horké trouby na 200stupňů a pečeme cca 1hodinu přiklopené. Podáváme se zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.