- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Krůtí prsa bez kůže | 500 |
Jablka | 800 |
Česnek | 100 |
Víno bílé suché | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7932 kJ
Bílkoviny (g): 135,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 276,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 103,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1983 kJ
Bílkoviny (g): 33.8, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 69, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 25.8, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Jablka oloupeme, odstarníme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Česnek pokrájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme podle chuti (dávám zázvor a tymián). Takto připravené maso orestujeme na oleji z obou stran, dáme stranou. Na výpeku orestujeme česnek s čerstvě nadrceným pepřem, přidáme jablka a také orestujeme. Zasříkneme vínem, necháme odvařit, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Vařič vypneme, vložíme maso a necháme pod pokličkou prohřát. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.