- Autor: jakrizova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rozinky | 20 |
Hera | 80 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 150 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mouka pšeničná polohrubá | 520 |
Tvaroh odtučněný průměr | 750 |
Vejce celá průměr | 155 |
Dochucovadla:
citronová šťáva
Energetická hodnota celkem: 16444 kJ
Bílkoviny (g): 178,
Tuky (g): 90,
Sacharidy (g): 602,
SAFA (g): 41,
Cukry (g): 214,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 548 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 20.1, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
V míse smíchat všechny suché suroviny, do druhé mísy rozmíchat (rozšlehat) tekuté suroviny (tvaroh, mléko, vejce, trochu cukru, rozinky, citronovou šťávu z 1/2 citronu). Na vymazaný plech nasypat rovnoměrně 1/2 suché směsi, na to nalít tekutou směs a na ni rovnoměrně nasypat zbytek suché směsi. Povrch poklást tenkými plátky Hery. Upéct do zlatova, rozkrájet na řezy.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.