- Autor: Jirina55
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Candát | 600 |
Mandle | 80 |
Vejce celá průměr | 110 |
Olej palmojádrový, kokosový | 20 |
Dochucovadla:
šťáva z citrónu, sůl, bylinky
Energetická hodnota celkem: 5513 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 79,
Sacharidy (g): 11,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1378 kJ
Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 2.8, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 0.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Rybu - doporučuji candáta nebo lososa či pstruha ale poslouží i kterákoliv jiná netučná ryba - nejméně 12 hodin marinuji v citronové šťávě ale dalo by se použít i bílé víno. Během marinády se citrónová šťáva do ryby vsákne. Před vlastní tepelnou úpravou rybu osolíme - candát se solí o něco víc, než je běžné solení a obalíme rozšlehaném vejci, do kterého jsme vmíchali mandlové lupínky a pak už jenom opečeme na pánvičce. Po dopečení posypeme před podáním nasekanými sezonními bylinkami. Podáváme nejlépe s brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.