- Autor: jjjjaja
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 600 |
Kukuřice mražená | 200 |
Tuňák | 200 |
Moravské uzené | 100 |
Niva 50% | 100 |
Eidam 20% | 100 |
Dochucovadla:
pepř, oregáno
Energetická hodnota celkem: 6650 kJ
Bílkoviny (g): 134,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 146,
SAFA (g): 30,
Cukry (g): 25,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ
Bílkoviny (g): 33.5, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na opravdu tenké plátky. Rozmrazíme kukuřici, uzené maso nakrájíme na malé kostičky a nastrouháme nivu. Tuňáka dáme do sítka, aby nám odkapal. A můžeme kompletovat. Dno zapékací misky pokryjeme plátky brambor, následuje vrstva kukuřice, uzeného masa, tuňáka a zasypeme to nivou. Postup opakujte, dokud nám zbývají suroviny. Prostřední vrstvu můžeme okořenit špetkou pepře a oregána. Vrchní vrstvou musí být opět brambory. A můžeme péct – cca hodinu při 180 stupních Celsia. Chvíli před tím než brambory vyndáme z trouby je můžeme ještě zasypat nastrouhaným eidamem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.