- Autor: lindahan
- Doba přípravy (min.): 100
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 500 |
Rajčata konzervovaná | 300 |
Rajčatové pyré | 300 |
Máslo čerstvé | 30 |
Mouka pšeničná hladká | 100 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Cibule | 80 |
Česnek | 10 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 200 |
Eidam 30% | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, čerstvá bazalka, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 17038 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 256,
Sacharidy (g): 276,
SAFA (g): 128,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 33,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 2840 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 42.7, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 21.3, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Nadrobno nakrájenou cibulku opražíme na pánvi dozlatova, vyjmeme ji. Na pánvi vysypeme mleté maso a orestujeme ho. Přidáme sůl, pepř, loupaná rajčata, rajčatový protlak a provaříme společně cca 10 min. Nakonec dochutíme ještě čerstvou nasekanou bazalkou a česnekem. Odstavíme. V druhém hrnci si mezitím připravíme bešamel - jíška z hladké mouky a másla- přiléváme mléko dokud směs nezhoustne. Přidáme trochu muškátového oříšku. Do pekáče vyskládáme těstovinu na lasagne a na něj vkládáme masovou směs - bešamel-těstovinu-masovou směs-bešamel. Takto pokračujeme dokud nám zbývají suroviny. Konečná vrstva nemá končit těstovinou, aby nebyla krusta příliš tvrdá. Na konci posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 45 min na mírný oheň zapéct.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.