- Autor: jana.nekulova
- Doba přípravy (min.): 10
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny (v suchém stavu) | 100 |
Slanina anglická | 30 |
Česnek | 10 |
Feferony třešňové sterilované | 5 |
Rajčata sušená v oleji | 10 |
Sýr tučný tvrdý 45% průměr | 20 |
Energetická hodnota celkem: 2399 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Špagety uvaříme al dente. Mezitím na pánvi orestujeme slaninu, až pustí tuk přidáme plátky česneku, jemně pokrájenou feferonku a sušená rajčata. Česnek se peče do zlatova. Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev a krátce prohřejeme a smícháme dohromady. Jemně osolíme a opepříme. Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.