- Autor: blanecek
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí stehno bez kůže | 650 |
Cibule | 180 |
Bohatý bujon kuřecí Knorr | 250 |
Olej palmojádrový, kokosový | 30 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Dochucovadla:
sladká paprika, sůl
Energetická hodnota celkem: 5822 kJ
Bílkoviny (g): 141,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 48,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1164 kJ
Bílkoviny (g): 28.2, Tuky (g): 13.2, Sacharidy (g): 9.6, SAFA (g): 8.4, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Cibulku zesklovatíme na oleji, přidáme stehna a ze všech stran orestujeme, přidáme papriku, chvilku ještě restujeme a zalijeme vodou. Přidáme bujon a necháme pod pokličkou vařit. Měkké maso obereme. V mléce si rozkvedláme mouku a omáčku zahustíme. Podle potřeby ještě mouku přidáme nebo zředíme vodou. Chvíli povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.