- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Víno bílé suché | 20 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 450 |
Papričky chilli | 5 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Cibule | 200 |
Ananas | 200 |
Kuřecí prsa bez kůže | 360 |
Olej olivový | 10 |
Rajčata | 400 |
Dochucovadla:
chilli, sůl, eventuelně bylinky dle chuti do omáčky(jarní cibulka, bazalka), zázvor a tymián na naložení masa
Energetická hodnota celkem: 5858 kJ
Bílkoviny (g): 104,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1953 kJ
Bílkoviny (g): 34.7, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 56.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 15.7, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Maso očistíme a okořeníme tak, jak jsme zvyklí (používám zázvor a tymián). Cibuli a chilli pokrájíme na proužky, ananas na tenké plátky cca1/2cm, ty pak nakrájíme dále na malé dílky asi 1 cm velké. Rajčata: nařízneme slupku do kříže, spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V hluboké pánvi orestujeme maso z obou stran na oleji. Vyndáme stranou. Na výpeku orestujeme cibuli s chilli papričkou, až zesklovatí. Přidáme plátky ananasu a dále restujeme. Zastříkneme vínem a necháme odvařit. Nakonec přidáme rajčata, osolíme, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Vložíme zpět maso a necháme ještě asi 5 minut dusit pod pokličkou. Nemícháme, jen občas pánví protřepeme. Vypneme vařič a zjemníme olivovým olejem. Můžeme přidat i čerstvé bylinky (výborná je bazalka). Podáváme s rýží
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.