- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 200 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 600 |
Smetana ke šlehání 33% | 200 |
Kopr | 120 |
Knedlíky houskové kynuté | 150 |
Vejce celá průměr | 220 |
Dochucovadla:
Masox sůl cukr ocet
Energetická hodnota celkem: 5995 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 92,
Sacharidy (g): 95,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1499 kJ
Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 23.8, SAFA (g): 13.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Dáme do kastrolu rozpustit máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme mlékem a vodou, přidáme kostkut Masoxu a necháme 20 minut vařit. Poté přidáme opraný a nakrájený kopr, smetanu, cukr, sůl a ocet a necháme projít varem. Poté dochutíme dle chuti (někdo rád sladší, někdo kyselejší...). Podáváme s vařeným vajíčkem a houskovým knedlíkem.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.