- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Pstruh | 170 |
Pažitka | 2 |
Petržel - nať | 3 |
Česnek | 6 |
Citrony | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Oleje (všechny druhy) | 5 |
Brambory zimní | 120 |
Cibule | 20 |
Paprika červená | 50 |
Paprika žlutá | 50 |
Energetická hodnota celkem: 1757 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a potřeme lisovaným česnekem. Do vnitřku dutinek ryb rozdělíme nakrájené bylinky, plátky citrónu a obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji ryby z obou stran dostatečně opečeme, asi 10 minut, vyndáme z pánve a uchováme v teple. Vařené brambory nakrájíme na čtvrtky, přidáme na kolečka krájenou cibuli, nudličky barevných paprik a vše opečeme na zbylém tuku z ryb.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.