- Autor: Lydinka
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Puding vanilkový- prášek | 20 |
Vejce celá průměr | 385 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Jablka | 800 |
Dochucovadla:
jedna porce 5O g. 385 g vajec= 7 ks jablka: 6-7 ks, dle velikosti jablek
Energetická hodnota celkem: 7040 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 263,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 115,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 235 kJ
Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 8.8, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 0.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
vyšlehat zvlášt žloutek s cukrem 2/3 a bílek s 1/3 cukru, do vyšlehaného žloutku -polohrubá mouka, do toho přidat bílek, zlehka umíchat. Jablkový vrch: jablka nastrouhat nahrubo, podusit , jablka zakapat citronovou šťávou,a přidat puding rozmíchaný ve vodě nebo šťávě, osladit dle chuti. Povařit až do změny konzistence hmoty. rozetřít na upečený plát. Místo cukru je možno osladit tabletami ze stévie- bez kalorií.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.