- Autor: blanecek
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 600 |
Cibule | 240 |
Mrkev | 125 |
Petržel - kořen | 125 |
Celer bulva | 125 |
Okurky sterilované průměr | 125 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Olej palmojádrový, kokosový | 40 |
Dochucovadla:
sůl, petrželka, pepř (popř. bobkový list, nové koření, bujon)
Energetická hodnota celkem: 6000 kJ
Bílkoviny (g): 154,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 92,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1000 kJ
Bílkoviny (g): 25.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji a vyjmeme. Kořenovou zeleninu nakrájíme na tenké proužky a smažíme asi 2 min., pak přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a opet smažíme cca 5 min. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme 650 ml vody. Můžeme přidat bujon, bobkový list a nové koření. Vložíme maso a vaříme 15 min. Nakonec přidáme na kolečka okurky. Šťávu můžeme zjemnit kouskem másla (cca 40g - nezapočteno!). Příloha brambory nebo rýže.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.