- Autor: AvajBr
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mleté maso míchané průměr | 450 |
Rajčata konzervovaná | 600 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Slanina anglická | 30 |
Víno bílé suché | 150 |
Cibule | 80 |
Kuřecí vývar | 150 |
Olej palmojádrový, kokosový | 20 |
Parmezán GRAN MORAVIA | 50 |
Energetická hodnota celkem: 10826 kJ
Bílkoviny (g): 77,
Tuky (g): 217,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 109,
Cukry (g): 33,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 2165 kJ
Bílkoviny (g): 15.4, Tuky (g): 43.4, Sacharidy (g): 15.4, SAFA (g): 21.8, Cukry (g): 6.6, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.6
Postup přípravy
BOLOŇSKÁ 1 středně velká cibule 1 větší mrkev 1 řapík celeru 400g mlétého hovězího (měla jsem 450g zadního) 1 lžíce oleje 200g rajčatového pyré Valfruta sůl 353kJ / 100g (B= 10.9 T= 2,6 S= 3,6 ) cibuli a mrkev osmahnout až mrkev změkne, pak přidat celer. Potom zprudka maso a teprve až se začne přichytávat k pánvi (těsně před připálením) přidat rajčata a nechat ještě cca 2 minutky osmahnout (trochu změní barvu). pak přilít cca 200-300ml vody a dusit 90-120min na hodně mírném plameni. Pak osolit a tramtadá ... dobrou chuť Je výborná ... recept od autorky "kuchařka pro dceru" Klasickou boloňskou (jako italskou) dělám taky a je to srovnatelný a rozhodně dietní ... bez vína, slaniny, vepřového a tak podobně
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.