- Autor: AvajBr
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata konzervovaná | 200 |
Filé z tresky (mražené) | 400 |
Česnek | 15 |
Cuketa | 150 |
Paprika červená | 150 |
Olej palmojádrový, kokosový | 15 |
Víno bílé suché | 15 |
Citronová šťáva | 20 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 2481 kJ
Bílkoviny (g): 73,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 28,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 620 kJ
Bílkoviny (g): 18.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 7, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Filé jsem osušila, vložila těsně vedle sebe do pekáčku. Osolila, opepřila, pokapala citrónovou štávou, bílým vínem a olivovým olejem. Na každou porci jsem dala pár plátků česneku a posypala provensálským kořením. Na to jsem dala loupaná rajčata (vše, vč. šťávy) a rozetřela po všech porcích. Přikryla jsem alobalem a dala na tři hodiny do lednice. Pak jsem si troubu předehřála na 190C - než se ohřála, na rajčata jsem nasypala na kostičky nakrájenou červenou papriku a na ní celý povrch pekáčku pokryla tenkými plátky cukety. Ještě jsem znovu trochu posypala provensálským kořením. Pekla jsem nezakryté cca 45 minut při těch 190C (el. trouba, bez horkovzduchu).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.