- Autor: DrAlice81
- Doba přípravy (min.): 200
- Uživatelský recept
- Porce: 40.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 1000 |
Máslo čerstvé | 200 |
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 500 |
Droždí | 50 |
Žloutek | 100 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 180 |
Sůl | 1 |
Mandle | 80 |
Rozinky | 120 |
Rum hnědý | 20 |
Energetická hodnota celkem: 30333 kJ
Bílkoviny (g): 149,
Tuky (g): 260,
Sacharidy (g): 1066,
SAFA (g): 141,
Cukry (g): 296,
Vláknina (g): 95,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 758 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
vymíchejte těsto, nechte nakynout, potom přimíchejte část mandlí (část nechejte na posypání) a rozinky namočené v rumu nechte ještě kynout vytvaruje 4 bochánky, roztřihněte do kříže, nechte nakynout a potřete žloutkem romíchaným ve vajíčku a posypte zbytkem mandlí pečte do zlatova
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.