- Autor: normandie1
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Treska | 80 |
Krevety | 50 |
Slávky | 40 |
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 50 |
Celer řapíkatý | 40 |
Cibulka jarní | 50 |
Paprika červená | 100 |
Petržel - nať | 10 |
Citronová šťáva | 25 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 1 |
Olej olivový | 10 |
Sůl | 2 |
Bujón Knorr průměr (hotový výrobek) | 10 |
Dochucovadla:
sůl cca 3 gr., pepř 1 gr.,estragon čerstvý 2 gr, petržel listová 5 gr
Energetická hodnota celkem: 2019 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
na l, lžíci oleje orestovat cibulku,na kostičky řapíkatý celer, červenou papriku, kari koření, estragon. česnek,pepř,přisypat rýži, nechat nasáknout, zalít vodou, rozdrobit slepičíbujon, nechat vařit do zmaknutí rýže al dente-voda by měla být téměř odpařená. Na povrch rozložit předem orestovanou tresku, opečené krevety, rozmrazené mušle zakápnuté olejem a citronovou šťávou, vše posypat čerstvou petrželí, jemně popepřit pepřem z mlýnku a zakápnout citronem, přiklopit, nechat 4 min.propařit, servírovat
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.