TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pečený karfiol (květák)

Zpět
  • Autor: bigbubo
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Květák1000
Kokos strouhaný50
Olej olivový50

Dochucovadla:

koriandrové semiačka, kumin, chilli, hrubá soľ, sézam, tymián, kurkuma

Energetická hodnota celkem: 3949 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 77, Sacharidy (g): 58, SAFA (g): 51, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 38, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 987 kJ

Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 14.5, SAFA (g): 12.8, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Budete potrebovať mažiar. V ňom podrvte všetky korenia, ktoré sú uvedené ako dochucovadlá. Potom vezmite stredne veľkú hlavičku karfiolu, rozoberte ju na malé ružičky a opláchnite v studenej vode. Nechajte odtiecť v sitku, prípadne ešte osušte v čistej utierke. Osušený a podelený karfiol vložte do igelitového sáčku, prisypte podrvené korenie a kokos, poriadne uzatvorte a riadne zatraste, tak aby sa karfiol obalil sypkou zmesou. Vezmite primeraný pekáč, vymastite ho polovicou oleja, vysypte naň obsah igelitového sáčku, karfiol pekne rozprestrite, poklapkajte zbytkom oleja a pečte do mäkka. Počas pečenia môžete karfiol obracať aby sa opiekol rovnomerne. Podávame s ryžou a koreneným jogurtovým dipom.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři