- Autor: lindahan
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gnocchi (syrové) | 500 |
Smetana na vaření 12% | 200 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Niva 50% | 150 |
Hrášek sterilovaný průměr | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, italské bylinky
Energetická hodnota celkem: 7240 kJ
Bílkoviny (g): 69,
Tuky (g): 70,
Sacharidy (g): 208,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 3620 kJ
Bílkoviny (g): 34.5, Tuky (g): 35, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 23, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 12.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Nakrájíme si slaninu a necháme ji opéct bez tuku na pánvičcce. Jakmile se opeče přidáme nakrájenou nivu a zalijeme smetanou a troškou mléka. Necháme společně provařit cca 5 min. Ke konci přidáme sterilovaný hrášek, opepříme, okořeníme dle chuti. Uvařené gnocchi na konec přidáme do pánve a ještě společně necháme minutu na vařiči, pro spojení chutí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.