- Autor: babi1
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kure | 1000 |
Vejce celá průměr | 110 |
sunka | 50 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Máslo čerstvé | 100 |
Houska bílá | 43 |
Energetická hodnota celkem: 8788 kJ
Bílkoviny (g): 181,
Tuky (g): 136,
Sacharidy (g): 29,
SAFA (g): 67,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 2197 kJ
Bílkoviny (g): 45.3, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 7.3, SAFA (g): 16.8, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Kure omyt,osusit, posolit a okminovat.Na nadivku :1 houska nakrajena na kosticky,100 ml mleka (1,5 % tuku),50 sunky (light), 2 vejce,sul,pepr,muskatovy orisek mlety,nasekana petrzelka.Na rozkrajenou housku nalyt mleko,utrit 2 zloudky s 50 g masla,uslehat 2 bilky.Do uslehanych zloudku zamichat na kosticky nakrajenou sunku,osolit,opeprit,pridat muskatovy orisek.Opatrne zamichat tuhy snih.Osolene a okminovane kure naplnit nadivkou.Predehrat troubu na 220 stupnu,vlozit kure,na pekacek dat 50 g masla.zmirnit troubu na 190 stupnu.Peci asi 1 1/2 hodiny,podlevat horkou vodou kazdych 15 minut.Upecene kure podavat s uvarenymi bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.