- Autor: Mordiella
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 500 |
Česnek | 10 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 80 |
Vejce celá průměr | 250 |
Cottage 20% průměr | 150 |
Hořčice plnotučná průměr | 8 |
Šunka vepřová průměr | 150 |
Moravské uzené | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 6249 kJ
Bílkoviny (g): 88,
Tuky (g): 99,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 893 kJ
Bílkoviny (g): 12.6, Tuky (g): 14.1, Sacharidy (g): 8.6, SAFA (g): 3.1, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 1.1
Postup přípravy
Dáme vařit 5 vajec. Mezitím si oloupeme celer a spolu se zbylými surovinami (šunka, uzené, česnek) jej nastrouháme a vše dáme do mísy. Pokud máte se strouháním šunky stejné problémy, jako já, stačí ji jen nakrájet na malé kostičky:-) Přidáme majonézu, hořčici, cottage, sůl, pepř a uvařená oloupaná a nakostičky nakrájená vajíčka. Vše důkladně promícháme a popřípadě pochutíme, dle potřeby. Podáváme s pečivem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.