- Autor: jaymz
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Gorgonzola 48% | 70 |
Parmezán 25% | 70 |
Máslo čerstvé | 50 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Mléko trvanlivé plnotučné (3,5 % tuku) | 500 |
Cibule šalotka | 100 |
Dochucovadla:
muškátový oříšek, mletý pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5503 kJ
Bílkoviny (g): 59,
Tuky (g): 97,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 52,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 550 kJ
Bílkoviny (g): 5.9, Tuky (g): 9.7, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 5.2, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na rozehřátém másle opečeme jemně krájenou šalotku, vmícháme mouku a orestujeme na světlou jíšku, za stálého míchání vlijeme mléko, přivedeme k varu, ochutíme kořením, provaříme 15 minut, odstavíme a dochutíme strouhaným parmezánem a gorgonzolou. Přeléváme přes pečené maso
Komentáře je možné psát až po přihlášení.