- Autor: pajazupa
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 9 |
Cibule | 116 |
Zeleninová směs na svíčkovou mražená | 350 |
Smetana zakysaná 12% | 190 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
sůl, koření do svíčkové (pyramida Vitana), citrónová šťáva
Energetická hodnota celkem: 2473 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 824 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Osmahnout cibuli, orestovat maso (kuřecí, vepřové, svíčková, ...). Podlít vařící vodou, přidat koření, zeleninu. Dusit v hrnci nebo péct v troubě (dle možností) do změknutí masa. Vyndat maso, rozmixovat zeleninu, přidat smetanu, mléko dle požadovaného množství a hustoty omáčky. Dochutit.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.