- Autor: muriela
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Kuřecí prsa bez kůže | 500 |
Pór | 200 |
Rajčata Cherry | 100 |
Rajčata sušená v oleji | 100 |
Vývar čirý | 200 |
Rýže dlouhozrnná (uvařená) | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazalka
Energetická hodnota celkem: 7120 kJ
Bílkoviny (g): 146,
Tuky (g): 43,
Sacharidy (g): 176,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1780 kJ
Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 10.8, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a orestujeme na lžíci oleje. Vyjmeme. Na výpeku orestujeme porek, nakrájený na jemno. Přidáme čtvrtky čerstvých rajčat a krátce podusíme, aby pustily šťávu. Zalijeme vývarem, vmícháme prolisovaný česnek a nasekaná sušená rajčata. Vývar necháme zredukovat - jakmile je dostatečně hustý, odstavíme, dochutíme solí, pepřem a čerstvou bazalkou. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Podáváme s uvařenou rýží. Můžeme posypat pokrájenou jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.