- Autor: ivacamp
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 120 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 |
Vejce celá průměr | 300 |
Lučina alobal | 200 |
Smetana ke šlehání 31% | 400 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Jahody | 500 |
Energetická hodnota celkem: 13838 kJ
Bílkoviny (g): 84,
Tuky (g): 201,
Sacharidy (g): 284,
SAFA (g): 94,
Cukry (g): 185,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 2306 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 33.5, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 15.7, Cukry (g): 30.8, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a nakonec sníh z bílků. (můžeme trošku citronové kůry).Pečeme na peč. papíru cca 8 minut při 170 stupních. Upečené srolujeme na mokré utěrce a necháme vychladnout. Vyšleháme lučinu (pomozánkové máslo) s trochou moučkového cukru a přimícháme do vyšlehané šlehačky. Potřeme roládu, poklademe jahodama, zavineme, potřeme roládu i zvenku a ozdobíme jahodama.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.