- Autor: VeveruskaIV
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Banány | 200 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Žloutek | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 20 |
Mouka pšeničná bílá | 100 |
Mouka pšeničná celozrnná | 70 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
kousky čokolády, rozinky nebo ořechy, možno polít medem nebo sirupem
Energetická hodnota celkem: 4489 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 196,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 68,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 748 kJ
Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 32.7, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žloutky, mléko a cukr (nejlépe vanilkový) smícháme v míse, v druhé připravíme mouku s práškem do pečiva. Přidáme rozmačkané banány, naposledy opatrně vmícháme sníh. Pečeme nasucho nebo na kapičce oleje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.