- Autor: jarkubka
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 600 |
Mouka žitná celozrnná | 400 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Ocet | 50 |
Droždí | 24 |
Sůl | 20 |
Dochucovadla:
sůl - 2 lžičky, kmín - 2 lžičky, 2 lžíce octa
Energetická hodnota celkem: 14663 kJ
Bílkoviny (g): 121,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 718,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 108,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 733 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 35.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 5.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
z trochy mléka, které jsme malinko osladili uděláme kvásek, V míse smícháme mouku, koření, pak přilejeme kvásek a teplou vodu s octem. Umísíme těsto, které necháme vykynout, pak vymísíme ještě jednou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 asi 3/4 hodiny. během pečení potíráme studenou vodou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.